tatkala senja...aku melihat suasana senja di petaling jaya, langitnya yang seperti contengan lukisan pada sehelai kertas lukisan,subhanallah..cantik sgt! ma ajmala hazihi manazir attobi'iyah..=), aku bergegas utk siapkan diri supaya tidak terlewat utk mnghadiri majlis taalim annur atau lebih dikenali talaqqi oleh ustaz muhadir. Sayang utk lewat satu saat dari ustaz sekali pun kerana tidak mahu melepaskan peluang setiap tutur kata ustaz muhadir yang sgt ku kasihi sebgai guru, cara penyampaian ustaz muhadir telah menjadikn aku cintakn dan sentiasa dahagakan ilmu dari majlis talaqqi.YA! aku cintakan ilmu ini! nak ku katakan,agak sedikit rugi kepada kawan2 yang sedang berehat2 didalam bilik,kerana ilmu dr talaqi ini,amat susah untuk ditemui dan didengari dari mana2 ceramah. 

Kerana,majlis talaqi ini ammaaat mementingkan adab,kerana dengan kita beradab ilmu yang peroleh,InsyaAllah ada keberkatannya disitu.

talaqqi itu apa? penyampaian ilmu secara bersanad.
jika kita belajar dari seorang guru yang telah belajar dari beribu2 syeikh,kita juga turut dianggap telah belajar dari beribu syeikh2 yang hebat2 belaka.

sebelum ni,mne penah aku attend taalim mcm ni,once kwn aku ajk,aku mmg nak pergi tapi asyik malas je, aku agak berat nak pergi,astaghfirullah..bisikan syaitan semua tu..bila,Allah beri aku hidayah utk pergi ke talaqqi ni,subhanallah..terus aku cintakn talaqqi, i cant imagine how it is

..aku lihat semua org dlm talaqqi tu semua cntik2..subhanallah...putih semua bagi muslimin,while muslimat all perfectly covered with tudung labuh..subhanallah..sebelum ni,maaf aku katakan,activity aku hanyalah attend event business sne sini..but i feel nothing inside my heart..totally!..u can feel what i'm feel rite..i need activity yg dpt mmberi makann kpd rohani aku..klau jasmani aku sihat tapi rohani aku sakit,kosong dan dahaga..apa gunanyakn?.bila aku pikir balik,baik aku lebihkn majlis taman-taman syurga dari event yang jerit2,loncat2,nari dpan orgla.mmgla kte bukan org yang ambik course agama,tp kita org yg ada agama,agama ISLAM..maluuu sgt aku..astaghfirullah

so conclusionnya
JOM TALAQQI!!!